Erik's ei
Een recept waar de fijne smaak van een kipcaravan-ei het beste tot zijn recht komt: een zacht gekookt eitje!
Erik's zachtgekookte ei
Een kipcaravan ei heeft een erg fijne nasmaak! Aan onze eitjes kun je proeven dat de kippen de ruimte hebben gehad, met liefde door onze hulpboeren zijn verzorgd en gezonde voeding hebben gehad.
Erik's favoriete recept met ei is daarom heel simpel: een zachtgekookt eitje zo uit het vuistje. Met dit zachtgekookte eitje laat je de pure, goede smaak van het ei echt tot zijn recht komen. De smaak van het ei zit geconcentreerd in de dooier en is afhankelijk van wat de kip eet. De kipcarvan eieren hebben een grotere dooier en het dagelijkse scharrelrecept van verse kruiden en insecten uit de natuur geeft de eieren hun eigen, bijzondere smaak.
Nodig voor het recept:
- Een pan
- Kipcaravan-eieren
- Water
Het recept:
- Doe de eieren in koud water en zet de pan op het vuur;
- Kook de eieren ca. 3-4 minuten;
- Laat de eieren schrikken onder koud water en pel de eieren;
- Eet smakelijk!